Bildelstillverkare

BOSCH
...

Mister-Auto har sedan 2008 arbetat för att kunna erbjuda sina kunder ett stort urval bildelar till förmånliga priser. Idag är Mister-Auto Europas största bildelsbutik på nätet som levererar till över 20 länder och har 300 000 produktreferenser på sin sida. Bland flera bildelstillverkare erbjuder vi även bildelar och tillbehör från Bosch, varumärket som är känt för hög kvalitet.

Behöver du nya Bosch-torkarblad eller Bosch-tändstift? Hos Mister-Auto hittar du det och mycket mer! Det är lätt och enkelt att söka efter dina Bosch-reservdelar genom att direkt skriva in bilens registernummer.

Bosch – en tysk framgångshistoria!

Historien om Bosch går över 125 år tillbaka till året 1886 då den unga Robert Bosch grundade en liten fabrik för tändapparater för gasmotorer. Genombrottet skedde i 1900-talets skifte då man lyckades utveckla bilens tändsystem med magnetapparater. Denna uppfinning ledde till att man kunde utveckla bilmotorn vidare.

I början tillverkade Bosch mest tändstift, delar för insprutning och dieselmotorer , men utbudet ökade med bland annat torkarblad och strålkastare. Så småningom började Bosch även tillverka andra elektronikdelar som hushållsapparater och verktyg.

Bosch har bidragit till bilindustrin med flera uppfinningar. En av de viktigaste uppfinningarna har varit lambdasonden. Lambdasondens uppgift är att öka förbränningseffektiviteten och genom att den uppfanns kunde man nu vidareutveckla katalysatorn. Bosch startade tillverkning av lambdasonder 1976 och är fortfarande idag den största tillverkaren.

Endast två år senare kom man på ännu en ny innovation nämligen ABS-systemet. ABS, som ursprungligen står för Antiblockiersystem på tyska, är ett tekniskt system som hindrar att bilens hjular låser sig när man bromsar. Uppfinningen som Bosch då gjorde var början till bilens moderna bromssystem och idag tillverkar man flertal olika broms- och styrstabilitets-system, både hydrauliska och elektroniska.

I början av 80-talen lanserade Bosch den första navigatorn i Europa, EVA eller ”electronic pilot for divers”. EVA använde en elektronisk karta för att hjälpa köraren hitta från en plats till en annan. Det var dock först 1995 då man nådde ett genombrott vid lanserandet av TravelPilot med satellitnavigering, vägvisning och röstmeddelanden. Samma år nådde Bosch även en annan teknisk milstolpe med ESP. ESP eller elektronisk stabilitetskontroll, är ett system som ökar fordonets stabilitet, väghållning och säkerhet genom att till exempel förhindra sladd.

I början av 2000-talet, fortsätter Bosch utveckla sina ursprungliga produkter inom motorinsprutning. Man utvecklar en högtrycksinsprutningssystem för dieselmotorer, som var ett steg inom Boschs ekologiska strategi. Man räknade med att den nya teknologin kunde minska på utsläppen med 96 % fram till 2010 jämfört med 1990-talet. Ett annat steg inom den ekologiska strategin var utvecklingen av hybrid-teknologin. Året 2010 börjar man produktionen av Volkswagen Touraeg och Porsche Cayenne S, vilka hade en ny hybridteknik från Bosch.

I dag är Bosch världens största tillverkare av bildelar och ett utmärkt exempel av tysk fråmgång och kvalitet! Med nästan 300 000 anställda i över 50 länder når Bosch överallt med sina kvalitetsreservdelar. Utöver bildelar tillverkar Bosch även idag bl.a. industriella produkter, byggnadsprodukter och hushållsmaskiner. Sedan 1920-talet har Bosch även uppehållit fordon genom deras världsomfattande serviceenheter inom nätverket Bosch Car Services.

Inom bilindustrin är de mest sålda produkterna idag:

 • Bromsskivor av hög kvalitet, som ökar bilens prestanda och säkerhet.
 • Oljefilter, som håller bilens motor fri från föroreningar.
 • Tändstift, som ökar tillförlitligheten och prestandan.

Hitta Bosch-bildelar till förmånliga priser!

Söker du efter nya reservdelar av hög kvalitet? Då kan du bekanta dig med vårt urval förmånliga Bosch-bildelar. Hos oss hittar du nya bromsskivor till din Volvo eller en lambdasond till din BMW.

Bekanta dig med Mister-Autos stora urval Bosh-bildelar! Du hittar reservdelar som passar just din bil genom att söka med bilens registernummer. I fall du behöver hjälp med din beställning kan du alltid kontakta vår kundservice!

BREMBO
...

Vi på Mister-Auto har sedan 2008 jobbat för att kunna erbjuda våra kunder det största och bästa bildelsurvalet på nätet. Idag är vi Europas ledande bildelsbutik med 300 000 produktreferenser och vi levererar till över 20 länder. Bland ett stort urval produkter vi erbjuder från olika kända tillverkare, erbjuder vi även bromsdelar från Brembo.

Behöver du nya bromsskivor eller bromsbelägg till din bil? Då kan vi rekommendera dig Brembo-bromsskivor och Brembo-bromsbelägg, kända för hög kvalitet och utmärkt prestanda. På vår sida hittar du nya bromsdelar från Brembo, som passsar just din bil!

Brembo bromsar din bil bäst!

Brembo är en italiensk tillverkare specialiserad i bromsar för bilar och motorcyklar. Brembo fick sin början 1961 då Emilio Bombassei och Italo Breda grundade föregångaren Officine Meccaniche di Sombreno utanför Bergamo. I början handlade det om en liten mekanisk verkstad, men snart skulle företaget ha stora kunder som Alfa Romeo.

1964 är ett viktigt år inom Brembos historia, eftersom det var då man började tillverka de första italienska bromsskivorna. Snart efter detta bestämde man sig för att fokusera sig även på andra delar i bromssystemet och företaget började även bli känt utanför Italien.

Under 70-talet försäkrade Brembo sin plats inom motorcykelindustrin då man började samarbeta med Moto Guzzi och blev associerad med Europas bästa motorcyklar. Dock var den riktiga framgången då Enzo Ferrari frågade ifall företaget skulle vara intressade av att utrusta de mest prestigefyllda bilarna inom Formel 1. Nu blev Brembo den ledande tillverkaren inom motorsporten. Sen dess har otaliga team vunnit mästerskap med hjälp av Brembos pålitliga bromssystem.

80-talet står för Brembo som en period av innovation och utveckling. Sortimentet utvecklades med bromssok gjorda av aluminium, som var en revolutionär produkt både design- och materialmässigt. Den nya bromssoken togs så småningom i använding hos välkända biltillverkare som Porsche, Mercedes-Benz, Lancia, BMW, Nissan och Chrysler. Man bestämde sig även för att utveckla ett skivbromssortiment för industrifordon och Brembo blev leverantören för märken som Iveco, Renault Industrial Vehichles och Mercedes.

Under 2000-talet expanderade Brembo på flera olika fronter. Under expansionen förvärvade Brembo bland annat det brasilianska företaget Alfa Real Minas och kunde däröver utveckla bearbetningen av bromsskivor och monteringen av motorsvänghjul. Utöver att förvärva företag inom fordonsindustrin expanderade Brembo även till nya delar i världen; speciellt Kina och Indien var i fokus.

Idag är Brembo Europas ledande tillverkare inom bromsdelar för bilar och motorcyklar. Tack vare sin kollaboration med kända företag inom bilindustrin och sin erfaranhet inom bilbromsar har Brembo under de senaste åren kunnat börja erbjuda ett mer och mer komplett paket för bromsssystem, för att ge den bästa prestandan, pålitligheten och säkerheten. Utöver de traditionella produkterna, som bromsskivor och bromstrummor, har Brembo utökat sitt urval till ett helt sortiment bromsbelägg, bromsbackar och bromssatser. Även hydrauliska alternativ har lagts till till sortimentet.

Brembo fortsätter sina innovationer och sin expansion runt världen. Sedan början av 2000-talet har man utvecklat kolfiberbromsar som tillför en ännu ökad prestanda och pålitlighet. Bromsarna har främst används i tävlingsbilar, men kommer nu även på den vanliga marknaden. Och nya innovationer kan det väntas från Brembo även i framtiden, för i deras forskningcenter forskas det på sätt att göra bromsningen ännu säkrare och bättre i framtiden!

Köp nya bromsdelar från Brembo till förmånliga priser!

Ifall du söker efter ett pålitligt alternativ för dina nya bromsskivor eller bromsbelägg, så lönar det sig att bekanta sig med vårt urval bromsdelar från Brembo. Har du en Volvo, Volkswagen eller kanske en Peugeot, hos oss hittar du bromsdelar från Brembo till ett stort antal bilmärken!

Hos Mister-Auto hittar du alltid dina bildelar för förmånligaste priset och den bästa kvalitén. Du hittar lätt dina bildelar genom att söka med din bils registernummer. I fall du behöver hjälp med din beställning eller har frågor angående vårt sortiment kan du alltid kontakta vår kundservice!

CASTROL
...

Sedan 2008 har vi på Mister Auto jobbat med att ge våra kunder det bästa värdet för pengarna. Idag är vi Europas största näthandel för bildelar och däck med över 300 000 produktreferenser och levererar till över 20 länder!

Söker du efter billig motolja till din bil? Vi säljer motorolja från Castrol till ett väldigt bra pris! Du kan söka med hjälp av viskositetsindexen eller med information om din bil.

Castrol – kvalitetsoljor till bilen!

Castrol är världens ledande tillverkare av oljor, fetter och andra liknande varor för bilindustrin, marinindsutrin och flygindustrin. Företagets huvudkontor ligger i Pangbourne, Storbritannien. Castrol har sin usprung i The Wakefield Oil Company som grundades redan året 1899. Företaget började utveckla smörjmedel speciellt för bil- och flygplansmotorer. Man behövde en olja som var tillräckligt flytande för att fungera vid kallstart och som var också tillräckligt tjock för att fungera vid höga temperaturer. Man upptäckte att en tillsats av ricinolja, på engelska Caster oil, gjorde att man kunde nå dessa egenskaper. Det var så företaget fick sitt namn Castrol.

Sponsorskap har alltid varit en viktig del av Castrols marknadsföringsstrategi. Redan under tiden under The Wakefield Oil Company, bestämde företaget sig att använda sig av denna nya metod. Företagets namn började synas på olika flyg- och biltävlingar. Under det mer moderna tiden har Castrol bland annat synts i sammanhang med Formell 1, Rally, NASCAR och rugby.

Under 1960-talet hade namnet på motoroljan blivit mer känd än namnet på företaget och The Wakefield Company blev Castrol Ltd. Samtidigt började man forska mer och mer hur man kunde tillverka ännu effektivare smörjmedel för motorer.

Castrol koncentrerade sig inte endast i bilar och flygplan utan även i fartygsindustrin. År 1967 sjöfartes Queen Elisabeth II, dåtidens största oceanångare, och fartygets smörjmedel var från Castrol. Under 1980- och 1990-talet fortsatte företaget med att presentera mer och mer innovativa produkter på marknaden.

Castrol har inte endast varit synlig på vatten, mark och luft utan även i rymden. Då NASAs Curiosity-fyrhjuling rullade ner på Mars hade den i sig Castrol-smörjmedel. Man hade utvecklat ett smörjmedel som skulle speciellt fungera i rymden med extrema och varierande värmeförhållanden.

Inom bilindustrin är Castrol idag känd för tre motoroljor:Castrol Edge, Castrol Magnatec och Castrol GTX.

 • Castrol Edge är Castrols starkaste och mest avancerade motorolja. Den unika teknologin som ligger bakom oljan gör att oljan kan ha den styrka som behövs för att minska kontakten mellan olika metallytor.

 • Castrol Magnatec är en olja som är specialiserad i att skydda motorn från starten, eftersom den största andelen av motorslitaget sker under uppvärmningen av motorn. Motoroljan använder sig av speciella molekyler som hjälper till att skydda motordelarna.

 • Castrol GTX:s specialitet är att den rensar motorn från gammalt oljeslam och skyddar mot att nytt slam skulle uppkomma. Det är en viktig process, eftersom om det finns för mycket gammalt oljelsam kan motorn sluta fungera.

Köp Castrol-motorolja för fömånliga priser!

Ifall du söker en motorolja med hög prestanda är Castrol ett märke för dig. Hos oss hittar du Castrol-motoroljor till alla bilmärken och modeller vare sig du söker efter Castrol Edge, Catrsol Magnatec eller Castrol GTX.

Bekanta dig med vårt stora urval! Ifall du behöver hjälp kan du alltid kontakta vårt kunnande kundservice.

FEBI BILSTEIN
...
FEBI BILSTEIN grundades 1844 och finns idag representerat i 69 länder. Företaget, som är både leverantör och tillverkare, har över 20 000 originalbildelar i sin katalog. Bildelar till styrsystemet, motorn, bromssystemet, fjädringen och bilelektronik – allt finns i tyska Febi Bilsteins breda kvalitetssortiment.
Febi Bilstein tillverkar bland annat:
-Hjullager
-Hjulaxel
-Hjulbultar
MANN-FILTER
...
MANN FILTER tillhör MANN+HUMMEL-koncernen och är verksamma över hela världen.
Företaget levererar utrustning till de största biltillverkarna, men säljer också filter under varumärket MANN FILTER. Produkterna som säljs är:
- Luftfilter
-Insugninssystem
- Oljefilter
- Kupéfilter
- Bränslefilter
SKF
...

Vårt mål hos Mister-Auto har sedan 2008 varit att erbjuda våra kunder det bästa bildelsurvalet på nätet. I dag är vi Europas ledande bildelsbutik och vi leverar till över 20 länder. Bland vårt enorma urval på 300 000 produktreferenser kan man även hitta produkter från den svenska bildelstillverkaren SKF.

Söker du efter en ny kamremssats, kardanaxel eller ett hjullager och funderar på vilket märke du ska välja? Då kan vi rekommendera dig pålitliga SKF-kamremssats eller SKF-hjullager. Bekanta dig även med de andra bildelarna från SKF som finns på vår sida!

SKF – pålitliga svenska bildelar!

SKF, ursprungligen Svenska Kullagerfabriken, är en svensk tillverkare inom bilindustrin, men huvudkontor i Göteborg. SKF fick sin början 1907 då man vid en bolagstämma av industriföretaget Gamlestadens Fabriker i Göteborg, bestämde sig för att grunda ett nytt bolag som skulle koncentrera sig på tillverkning av lager.

Direkt i början av SKFs historia gjorde den dåvarande VD:n Sven Wingquist en viktig uppfinning med den flerradiga självreglerande radialkullagret, som blev beviljad en svensk patent. Det som var speciellt med den nya uppfinningen var att lagret bestod av 2 eller 3 kulrader med speciella geometriska förhållanden, vilket ledde till att kullagren var mycker mer flexibla och kunde hantera större lagerkrafter. Tack vare denna uppfinning, internationaliserades SKF väldigt snabbt och den först internationella ordern på kullager kom redan samma år som företaget började sin verksamhet. Efter uppfinningen av radialkullager har SKF utvecklat sina kullager och fått otaliga patent.

Under början av 1900-talet hade SKF en enorm tillväxt och under 30-talet hade företaget t.o.m. 70 % av värdsexporten av kul- och rullager. Dessutom hade man startat flera dotterbolag världen runt eller köpt upp bolag. Tillväxten bromsade till dock med de två världskrigen då vissa av företagets fabriker led av stora skador, även om behovet av kul- och rullager ökade vid krigstid.

Volvo har spelat ett speciellt kapitel i SKF:s historia. Volvo grundades 1926 som ett helägt dotterbolag inom SKF. SKF hade fått idén att grunda ett bilföretag för att kunna lättare utveckla och testa lager och för att få en konkurensfördel av det. Dessutom var bilindustrin då en växande och lönsam industri, som det lönade sig att satsa på när man hade chansen. Dock blev Volvo i början ett problematiskt och dyrt företag för SKF. Efter om och men ifall företaget skulle säljas eller inte introducerades till slut AB Volvo för Stockholmbörsen och SKF släppte sitt ägardominans.

Idag är SKF världens största lagertilverkare och en av Sveriges största företag. SKF-gruppen består av cirka 150 företag inklusive Chicago Rawhide som är specialiserad i tillverkning av tätning. Några av företagets välkända kunder är bland annat General Electric och Rolls-Royce plc. Företaget levererar även lager till Ferrari-tävlingsbilar och är en av sponsorerna av Formel 1 –tävligarna. Företagets urval har även utökats till andra bildelar som bromsdelar, stötdämpning och kardaner.

Idag är SKF-gruppens olika affärsområden koncentrerat i fem olika teknologiska delar:

 • Lager och lagersatsers
 • Mekatronik
 • Smörjsystem
 • Serviceverksamhet
 • Tätningar

Under de senaste åren har SKF även jobbat för energieffektiva lösningar. SKF har en hel sortiment av produkter och tjänster vars mål är att minska koldioxsidutsläpp. Det gäller till exempel att man lyckats minska friktion inom lager och kan utveckal bättre och tätare tätningar.

Köp nya bildelar på nätet redan idag!

Har du svårt att välja vilka hjullager, stötdämpare eller bromsskivor du ska köpa till din bil? Ett tryggt val är då svenska SKF, som har över 100 år av erfaranhet inom bilindustrin! Hos oss hittar du ett stort urval SKF-bildelar till din Volvo, Saab eller Opel.

På Mister-Auto.se hittar du alltid det bästa urvalet till de bästa priserna. Vi säljer bildelar från flera kända tillverkare till ett väldigt stort urval bilmärken. Bekanta dig med vår sida och gör fynd till bilen!

TRW
...

Mister Auto är Europas ledande bildelsbutik på nätet med över 300 000 produktreferenser och med leverans till över 20 länder. Sedan 2008 har vårt mål varit att erbjuda våra kunder det bästa och förmånligaste reservdelssortimentet för bilar på nätet. Hos oss hittar du produkter från kända varumärken som Bosch, SKF och TRW för alla bilmärken och bilmodeller.

Söker du efter nya bromsskivor eller en bromsok av bra kvalitet? Då kan vi rekommendera dig TRW-bromsskivor och TRW-bromsok! Bekanta dig med vårt stora urval redan idag!

TRW – över hundra år av hög kvalitet!

TRW Automotive är enamerikansk tillverkare inom bilindustrin med huvudkontor i Livonia, Michigan. Ända tills året 2002 hette företaget bara TRW och var specialiserad i flera olika industrier som t.ex. flyg- och rymdindustrin. År 2002 blev företaget uppköpt av konkurrenten Northtrop Grumman, som sedan sålde vidare TRWs bilavdelning, vilket blev TRW Automotive.

TRW har haft en stor påverkan på bilindustrin redan från sin första början, eftersom företaget var med i tillverkningen av den första modellen av Ford T. TRW tillverkade nämligen hjulen till bilen år 1908. Samarbetet med Ford fortsatte och år 1928 var TRW med och installera bromssystemet för Fords bilar. Denna samarbete har fortsatt ända tills idag och år 2015 utvecklade till exempel företagen tillsammans världens största airbag för Ford Transit.

TRW är känd för sina bromsdelar. Företaget började utveckla sina första bromsdelar redan under 30-talet då de tillverkade sina första bromstrummor och bröjade utvecklade hydraliska bromssystem. Senare började företaget även tillverka och utveckla bromsskivor och ABS-system.

Idag tillverkarTRW speciellt delar för bilsäkerhet. Det handlar om halv-automatiska och förarstödjande system vars uppgift är att öka trafiksäkerheten. Säkerhet började intressera företaget redan under 80-talet. Då började företaget utveckla mer säkra och bekväma säkerhetsbälten, något som de fortfarande jobbar med. 1988 lanserade företaget även något som är väldigt vanligt i dagens bilar nämligen en fjärstyrd låssystem.

En av de viktigaste uppfinningar inom bilsäkerhet är Lane Keeping Aid. Lane Keeping Aid hjälper med att bilen hålls på rätt fil o ch används speciellt på motorvägen. Principen är att det finns en kamera i bilen som identifierar de målade sidorna av filen. Systemet kommer automatiskt att styra bilen i rätt linje. Ifall bilen närmar sig eller krossar kanten alarmerar även systemet. Andra säkerhetsprodukter som TRW tillverkar idag är bland annat adaptiv farthållare, döda vinkeln varnare och nödbromsassistans.

Köp bildelar från TRW till ett lågt pris!

I fall du söker efter reservdelar till din bil med bra kvalitet kan bildelar från TRW vara något för dig! På vår sida kan du hitta till exempel ett stort urval bromsdelar av den välkända amerikanska tillverkaren.

Hos oss hittar du bildelar till en Volvo, Peugeot, Audi med mera. Sök med ditt registernummer och hitta delarna som passar just din bil!

 

Köp dina bildelar billigt på nätet

Alla delar som säljs på MISTER-AUTO.SE är godkända och uppfyller EEC-standarder för kvalitet och säkerhet.

Dessa delar levereras av de största tillverkarna och leverantörerna inom marknaderna för komponenttillverkning och service efter försäljning.

Tack vare våra utmärkta relationer med leverantörerna kan vi erbjuda dig de största märkena till de lägsta priserna: Valeo, Bosch, Monroe, Walker, Bendix, Febi, Hella, …

Slutligen; för din säkerhet och för att säkerställa produkternas kvalitet, lovar vi att aldrig använda reservdelar från okänd källa.

Ditt fordon
  Välj din bil