Bildelar och tillbehör från SKF till lågt pris

Välj ditt fordon

Sök via fordon

  Välj din bil  
eller

Sök via registreringsnummer

Bildelstillverkare skf

Vårt mål hos Mister-Auto har sedan 2008 varit att erbjuda våra kunder det bästa bildelsurvalet på nätet. I dag är vi Europas ledande bildelsbutik och vi leverar till över 20 länder. Bland vårt enorma urval på 300 000 produktreferenser kan man även hitta produkter från den svenska bildelstillverkaren SKF.

Söker du efter en ny kamremssats, kardanaxel eller ett hjullager och funderar på vilket märke du ska välja? Då kan vi rekommendera dig pålitliga SKF-kamremssats eller SKF-hjullager. Bekanta dig även med de andra bildelarna från SKF som finns på vår sida!

SKF – pålitliga svenska bildelar!

SKF, ursprungligen Svenska Kullagerfabriken, är en svensk tillverkare inom bilindustrin, men huvudkontor i Göteborg. SKF fick sin början 1907 då man vid en bolagstämma av industriföretaget Gamlestadens Fabriker i Göteborg, bestämde sig för att grunda ett nytt bolag som skulle koncentrera sig på tillverkning av lager.

Direkt i början av SKFs historia gjorde den dåvarande VD:n Sven Wingquist en viktig uppfinning med den flerradiga självreglerande radialkullagret, som blev beviljad en svensk patent. Det som var speciellt med den nya uppfinningen var att lagret bestod av 2 eller 3 kulrader med speciella geometriska förhållanden, vilket ledde till att kullagren var mycker mer flexibla och kunde hantera större lagerkrafter. Tack vare denna uppfinning, internationaliserades SKF väldigt snabbt och den först internationella ordern på kullager kom redan samma år som företaget började sin verksamhet. Efter uppfinningen av radialkullager har SKF utvecklat sina kullager och fått otaliga patent.

Under början av 1900-talet hade SKF en enorm tillväxt och under 30-talet hade företaget t.o.m. 70 % av värdsexporten av kul- och rullager. Dessutom hade man startat flera dotterbolag världen runt eller köpt upp bolag. Tillväxten bromsade till dock med de två världskrigen då vissa av företagets fabriker led av stora skador, även om behovet av kul- och rullager ökade vid krigstid.

Volvo har spelat ett speciellt kapitel i SKF:s historia. Volvo grundades 1926 som ett helägt dotterbolag inom SKF. SKF hade fått idén att grunda ett bilföretag för att kunna lättare utveckla och testa lager och för att få en konkurensfördel av det. Dessutom var bilindustrin då en växande och lönsam industri, som det lönade sig att satsa på när man hade chansen. Dock blev Volvo i början ett problematiskt och dyrt företag för SKF. Efter om och men ifall företaget skulle säljas eller inte introducerades till slut AB Volvo för Stockholmbörsen och SKF släppte sitt ägardominans.

Idag är SKF världens största lagertilverkare och en av Sveriges största företag. SKF-gruppen består av cirka 150 företag inklusive Chicago Rawhide som är specialiserad i tillverkning av tätning. Några av företagets välkända kunder är bland annat General Electric och Rolls-Royce plc. Företaget levererar även lager till Ferrari-tävlingsbilar och är en av sponsorerna av Formel 1 –tävligarna. Företagets urval har även utökats till andra bildelar som bromsdelar, stötdämpning och kardaner.

Idag är SKF-gruppens olika affärsområden koncentrerat i fem olika teknologiska delar:

  • Lager och lagersatsers
  • Mekatronik
  • Smörjsystem
  • Serviceverksamhet
  • Tätningar

Under de senaste åren har SKF även jobbat för energieffektiva lösningar. SKF har en hel sortiment av produkter och tjänster vars mål är att minska koldioxsidutsläpp. Det gäller till exempel att man lyckats minska friktion inom lager och kan utveckal bättre och tätare tätningar.

Köp nya bildelar på nätet redan idag!

Har du svårt att välja vilka hjullager, stötdämpare eller bromsskivor du ska köpa till din bil? Ett tryggt val är då svenska SKF, som har över 100 år av erfaranhet inom bilindustrin! Hos oss hittar du ett stort urval SKF-bildelar till din Volvo, Saab eller Opel.

På Mister-Auto.se hittar du alltid det bästa urvalet till de bästa priserna. Vi säljer bildelar från flera kända tillverkare till ett väldigt stort urval bilmärken. Bekanta dig med vår sida och gör fynd till bilen!